Prajitura cu migdale si glazura de ciocolata

Ingrediente blat:

Ingrediente glazura:

Mod de preparare:

Ouale se bat bine cu apa fierbinte. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de portocale, esenta de migdale, si se amesteca pana se obtine o compozitie spumoasa. Migdalele se amesteca cu pesmetul, praful de copt si ciocolata rasa.

Amestecul obtinut se incorporeaza gradual in compozitia de oua, amestecand pana se omogenizeaza. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se da la copt circa 20 minute in cuptorul incins in prealabil la 210 grade Celsius.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt pudrata cu zahar pudra. Se indeparteaza hartia de copt de pe blat.

Gemul se incalzeste pe foc impreuna cu esenta de portocale si se intinde peste blat. Ciocolata se topeste pe baie impreuna cu untul, apoi se intinde peste blat. Blatul se taie in patrate. Fiecare patrat se decoreaza cu felii de migdale.

Retete prajituri