Briose cu cacao si glazura de ciocolata

Ingrediente briose:

Ingrediente glazura:

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captusesc cu forme speciale de hartie 12 forme de briose. Se dizolva cacaua in apa fierbinte.

Se cern impreuna faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Deasupra se rade coaja de la portocala. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele batut, vanilia si cacaua dizolvata. Se incorporeaza apoi untul topit si la urma ingredientele uscate.

Aluatul se imparte in mod egal in cele 12 forme de briose. Se dau briosele la copt pentru 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca complet in forma.

Se prepara glazura: se topeste ciocolata pe baie de aburi, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se incorporeaza ciocolata topita. Se decoreaza cu glazura de ciocolata briosele racite complet, apoi se dau la frigider pentru 30 minute, ca sa se intareasca glazura.

Retete briose, muffins, cupcakes