Biscuiti cu crema de rom

Ingrediente biscuiti:

Ingrediente crema:

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste o tava cu hartie de copt. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul pudra. Se adauga esenta de rom.

Faina se cerne impreuna cu praful de copt, dupa care se incorporeaza, gradual, in crema de unt, amestecand dupa fiecare adaugare. Cu un sprit de patiserie cu forma de stea se pun bastonase, pe tava pregatita, lungi de 4 cm. Daca se lucreaza greu cu aluatul, se mai incorporeaza in aluat 2 linguri unt moale (40 g).

Biscuitii se dau la cuptor pentru 5-7 minute, pana cand incep sa se maroneasca pe margini. Se lasa sa se raceasca 5 minute in tava, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca complet.

Se prepara crema: frisca se bate impreuna cu zaharul si romul. Biscuitii se lipesc 2 cate 2 cu crema. Se pastreaza in cutii inchise etans.

Retete fursecuri, biscuiti